Co jeść na odporność?
Witaminy, mikroelementy, probiotyki - wszystko to wspiera odporność organizmu na zachorowanie. W jakich potrawach je znajdziemy?
Sok z kiszonych buraków na odporność i dobrą morfologię
Kiszonki zawierają naturalne probiotyki. Jeżeli ogórki lub kapusta to nie twój ulubiony smak, wypróbuj coś nowego - kiszone buraki, które wzmocnią twoją odporność CZYTAJ PRZEPIS >
Shot z kurkumy: przepis na odporność
Shot z kurkumy, czyli duży łyk odporności, to BEZALKOHOLOWY 5-składnikowy, 5-minutowy koktajl, który zaczyna się od sokowirówki . Jeśli jednak nie masz sokowirówki, nie obawiaj się. Możesz z łatwością zmiksować swoje składniki w blenderze i odcedzić, aby uzyskać podobny efekt! Na zdrowie! CZYTAJ PRZEPIS >
Mocny naturalny antybiotyk - przepis na domową miksturę na odporność i przeziębienia
Warto w sposób naturalny wzmacniać odporność, warto też używać naturalnych lekarstw na początku przeziębienia - czasem wystarczą, by powstrzymać chorobę. Znamy wiele naturalnych składników o walorach wspomagających odporność i leczniczych. Wielu z nas często po nie sięga. A gdyby te składniki zmieszać? CZYTAJ PRZEPIS >
Zapiekanka z porów: przepis kuchni holenderskiej. Wzmacnia odporność!
Zapiekanka z porów to danie pochodzące z Holandii. W kraju tym por uznawany za warzywo narodowe. Zawiera on wiele cennych dla organizmu witamin i minerałów, przede wszystkim witaminy C, B6, A i E, a także mangan, potas, wapń, fosfor i magnez. Por wspomaga układ odpornościowy, stabilizuje poziom cukru we krwi oraz ma właściwości bakteriobójcze. CZYTAJ PRZEPIS >
Owsianka z orzechami na wzmocnienie odporności
Najprostsza i najszybsza pod słońcem owsianka z orzechami to całej palety minerałów: potasu, magnezu, cynku, selenu i żelaza oraz działających dobrze na psychikę witamin z grupy B. Wzmacnia odporność i świetnie działa na koncentrację. Przepis pochodzi z książki "Odmładzająca książka kucharska według diety strukturalnej" doktora Marka Bardadyna. CZYTAJ PRZEPIS >
Sok wzmacniający odporność - sprawdzony przepis
Koktajl owocowo-warzywny to dobry sposób na podniesienie odporności. Sprawdź jak go zrobić w zielonej wersji według przepisu dietetyczki i ekspertki żywieniowej Philips, Agaty Ziemnickiej-Łaski. CZYTAJ PRZEPIS >
Sałatka owocowa z miodem - doskonała na wzmocnienie odporności
Sałatka owocowa z miodem na pewno poprawi nam humor w mroźmy zimowy wieczór. Jest przy tym idealna na wzmocnienie odporności! CZYTAJ PRZEPIS >
Nie daj się przeziębieniu: domowy środek na wzmocnienie odporności z Podlasia
Nie dajmy się przeziębieniu - mówi pani Zenobia Okoczuk z Podlasia i dzieli się z nami przepisem na domowy środek na wzmocnienie odporności. Nie od dzisiaj wiadomo, że miód, cytryna i czosnek zawierają naturalne związki ograniczające rozwój bakterii. Olej lniany jest bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe, które również wspomagają ludzki układ odpornościowy. CZYTAJ PRZEPIS >
Sok jesienny - sok wzmacniający odporność
Ważne, aby jesienią zadbać o swoją odporność nie tylko poprzez odpowiedni ubiór, ale również sposób odżywiania. Sprawdź, jak przygotować sok owocowo-warzywny, według przepisu dietetyczki i ekspertki żywieniowej Philips, Agaty Ziemnickiej-Łaski, który pomoże uchronić się przed infekcjami. CZYTAJ PRZEPIS >
Ajurwedyjski tonik na odporność: domowy środek przeciw przeziębieniu
Ajurwedyjski tonik na odporność to prawdziwa bomba immunologiczna. Gotów będzie w ekspresowym tempie. Należy go stosować profilaktycznie po 1 łyżce dziennie. A w przypadku zaziębienia 3 razy dziennie po 1 łyżce. Ze względu ostre przyprawy użyte do przygotowania toniku nie należy go podawać dzieciom poniżej 12 roku życia. CZYTAJ PRZEPIS >
Jarzynowa z kurkumą: zupa na wzmocnienie odporności
Jarzynowa zupa to już bogactwo dobroczynnych składników, a wzbogacona o kurkumę to istna skarbnica aktywatorów naszej odporności. Zupa w stylu azjatyckim jest smaczna, a do tego to doskonały środek na wzmocnienie odporności. CZYTAJ PRZEPIS >
Odżywcza zupa z warzywami i grzybami wzmacniająca odporność: gotowa w 30 minut!
Warzywa to bogactwo witamin i przeciwutleniaczy, rekomendowanych wszystkim, którzy chcą żyć w zdrowiu. Grzyby wspomagają naszą odporność. Kurkuma ma silne działanie stymulujące układ immunologiczny. Imbir wykazuje działanie przeciwzapalne. Oregano do skuteczny środek przeciwbakteryjny. CZYTAJ PRZEPIS >
Oxymel: przepis na domowy środek na wzmocnienie odporności
Kiedy nadejdzie jesień, dobrze jest zacząć myśleć o ziołowych środkach, które zapewnią Ci zdrowie przez zimę. Ta ziołowa receptura na oxymel (oksymel) z szałwią i imbirem jest łatwa do wykonania i ma wiele zalet dla układu odpornościowego. Do tego ma orzeźwiający cudownie słodko-kwaśny smak! CZYTAJ PRZEPIS >