Koktajl dla kobiet w ciąży, został opracowany głównie w oparciu o potrzeby kobiet ciężarnych: większe zapotrzebowanie na kwas foliowy, żelazo, wapń oraz nasycone kwasów tłuszczowych.
Sok dla kobiet w ciąży: PRZEPIS
- 2 liście szpinaku;- 1/2 szklanki posiekanych brokułów;- 2 brukselki albo jedna marchew;- 1 pomarańcza;- 1 burak z liśćmi;- 1 pomidor.
Wszystkie warzywa umyć, posiekać i włożyć do sokowirówki. Sok można rozcieńczyć wodą lub herbatą rumiankową, szczególnie gdy dokuczają mdłości. Żeby poprawić smak soku, można dodać jabłko lub gruszkę.
Sok, oprócz dostarczenia kobiecie składników odżywczych, wspomaga także pracę wątroby i nerek. Pamiętaj! Przeciwutleniacze i witamina K zmniejszają ryzyko krwawienia z łożyska i przedwczesnego porodu.
Dr Sandra Cabot "Świeże soki z warzyw i owoców mogą uratować Twoje życie!"