W ten weekend startują też Smakowizje, czyli spotkania z kuchnią świata.
Na Bulwarach wszystko kręci się wokół Europy, więc i potrawy będą europejskie. W poszczególnych Bulwarach gastronomicznych będą królowały kulinarne przysmaki kuchni włoskiej, polskiej, greckiej, francuskiej, a dla równowagi też amerykańskiej.
Zaczynamy od mezes w Kalimerze, następnie tatar z Barze Syrenka, będzie można też zachwycić się skrzydełkami w sosie BBQ, spróbować flamequiche a na deser - pyszne tiramisu w Bella Italia.
Dla każdego Klienta Agata Wojda, szef kuchni Hotelu Bellotto, przygotowała przepisy, które będzie można zabrać do domu i wykorzystać w swojej kuchni.
Sezon na warzywa właśnie się rozpoczyna. Warto się dobrze przygotować. Przy Barze Syrenka, na zewnątrz odbędą się pokazy Live Cooking z warzywami w roli głównej. O 12.00 nasi kucharze przygotują dla Państwa warzywna paellę.
Czym różni się brukiew od pasternaku? Co to jest topinambur ? Jak przyrządzić jarmuż? Zastanawiasz się nad odpowiedziami? A może już je znasz, ale chcesz zgłębić właściwości zdrowotne zapomnianych polskich warzyw? Jeśli tak, koniecznie wstąp do Sun Eska Baru, gdzie znajdziecie odpowiedzi na wszystkie pytania.
Muzyka na żywo wraca na Bulwary!
W ten weekend gramy pod hasłem Europa na żywo. W sobotę o 18.00 wystąpi Eric Soul, grający pop i soul w języku francuskim i angielskim, w niedzielę natomiast zapraszamy na koncert Francesco Bossa. Jego repertuar składa się zarówno ze znanych włoskich przebojów (np. Che Sara’, Mambo Italiano, lub L’Italiano) jak również ze standardów jazzowych i bossa nova we włoskiej wersji z lat ’60-’70.
Na najmłodszych czeka moc atrakcji i dobrej zabawy, przygotowanych przez animatorów Parków Rozrywki Julinek. Nie zabraknie pokazów baniek mydlanych, zabaw plastycznych, gier i zabaw sportowych. Dla chcących poćwiczyć intelekt, a przy okazji dobrze się bawić będą również gry planszowe.