Pianki marshmallow: przepisy Adama Freusa, szefa Cukierni Miodowa

2016-05-24 18:41

Pianki marshamallow: przepisy na te przysmaki rodem z Ameryki znajdziesz w naszym artykule. Zapraszamy do poznania 4 pomysłów na te słodkości.

marshmallow

i

Autor: materiały prasowe|_materialy_prasowe Pianki marshmallow: przepisy na nie cieszą się popularnością nie tylko w Stanach Zjednoczonych

Spis treści

  1. Pianki marshmallow: przepisy na marshamallow truskawkowe
  2. Pianki marshmallow: przepisy na marshmallow Guiness
  3. Przepisy na marshmallow: marshmallow marakujowe
  4. Przepisy na marshmallow: marshmallow cookie
truskawka

i

Autor: materiał archiwalny

Zapraszamy do zapoznania się z pomysłami na wyczarowanie w domowym zaciszu pianek marshamallow: przepisy na ich wykonanie wcale nie muszą być trudne!

Pianki marshmallow: przepisy na marshamallow truskawkowe

Przepis na około 35 sztuk

Składniki:

  • 220 ml soku z truskawek
  • 30 ml syropu z dzikiej róży
  • 1 laska wanilii
  • 0,2 kwasku cytrynowego
  • 3 białka
  • 250 g cukru
  • 75 g syropu glukozowego
  • 100 ml wody
  • 6 listków żelatyny

Sposób przygotowania:

Zredukuj sok i syrop z laska wanili i kwaskiem na malym ogniu do 1/3 objetości. Cukier, glukozę i wodę podnieś do 121 stopni. Dodaj jeszcze ciepłe zredukowane piwo oraz wcześniej namoczone listki żelatyny i zaparz białka. Ubijaj marshamllow na najwyższych przez 20 min. Następnie szprycuj na tackę opsypana cukrem pudrem i przełoż do stężenia do lodówki.

Pianki marshmallow: przepisy na marshmallow Guiness

Przepis na około 35 sztuk

Składniki:

  • 330 ml piwa Guiness
  • 1 ziarno kawy
  • 1 laska cynamonu
  • 3 g świeżego imbiru
  • 3 białka
  • 250 g cukru
  • 75 g syropu glukozowego
  • 100 ml wody
  • 6 listków żelatyny

Sposób przygotowania:

Zredukuj piwo z kawą i laską cynamonu na małym ogniu do 1/3 objetości. Cukier, glukozę i wodę podnieś do 121 stopni. Dodaj jeszcze ciepłe zredukowane piwo oraz wcześniej namoczone listki żelatyny i zaparz białka. Ubijaj marshamllow na najwyższych przez 20 min. Następnie szprycuj na tackę opsypaną cukrem pudrem i przełóż do stężenia do lodówki.

Przepisy na marshmallow: marshmallow marakujowe

Przepis na 35 sztuk

Składniki:

  • 280 ml puree marakujowego
  • 1 laska cynamonu
  • 2 goździki
  • 2 g różowego pieprzu
  • 3 białka
  • 250 g cukru
  • 75 g syropu glukozowego
  • 100 ml wody
  • 6 listków żelatyny

Sposób przygotowania:

Zredukuj puree z laską cynamonu, goździkami i pieprzem na małym ogniu do 1/3 objetości. Cukier, glukozę i wodę podnieś do 121 stopni. Dodaj jeszcze ciepłe zredukowane piwo oraz wcześniej namoczone listki żelatyny i zaparz białka. Ubijaj marshamllow na najwyższych przez 20 min. Następnie szprycuj na tackę opsypaną cukrem pudrem i przełóż do stężenia do lodówki.

Przepis na około 20 sztuk

Składniki - ciasto:

  • 220 g miękkie masło
  • 150 g cukru kryształ
  • 75g cukru muscavado
  • 2 jajka
  • 350 g mąki pszennej
  • 3 g proszku do pieczenia
  • 1 g soli
  • 20 ml espresso

Nadzienie:

  • okolo 20 sztuk Marshmallow Guinnes

Dekoracja:

  • 110 g czekolady deserowej
  • 20 g posiekanych ziaren kawy

Sposób przygotowania:

Wyrobić wszystkie składniki na ciasto. Rozwałkować między pergaminem na grubość 4 mm i odstawić do lodówki na przynajmniej 2 h. Wycinać z ciasta ringi szerokości 8 cm (ważne, by ich liczba była parzysta). Na środek wyciętego ciasta nałożyć mashmallow, przykryć drugim dyskiem z ciasta, delikatnie połączyć ze sobą brzegi dysków i przełożyć ciastka do lodówki na 1 h. Rozgrzać piec do 160 stopni, ciastka piec przez około 9-12 minut. Po wypieczeniu oblać nieregularnie rozpuszczoną deserową czekoladą i posypać posiekanymi ziarnami kawy.

Zapraszamy również na stronę internetową Cukierni Miodowa: www.cukiernia-cafe.pl oraz na profil oraz na profil cukierni na Facebooku: fb.com/miodowacafe

guinness

i

Autor: materiał archiwalny
marakuja

i

Autor: materiał archiwalny